A- A A+

Javni poziv za “Inovativna rešenja u zapošljavanju”, traje do 27. januara

U okviru programa “Novi Pazar za inovativna rešenja u zapošljavanju” raspisani su javni pozivi za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih. Programi podrazumevaju zapošljavanje mladih do 30 godina starosti, žene, Rome, povratnike po Sporazumu o readmisiji. Raspisana su tri javna poziva, i to: podrška nezaposlenim licima kroz proces edukacije, mentorstva i obezbeđivanje subvencija, podrška kroz program dokvalifikacije i prekvalifikacije i podrška kroz dodelu grantova za razvoj socijalnog preduzetništva. Licima koja ispune uslove javnog poziva, a zainteresovana su za pokretanje sopstvenog biznisa, biće dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 360 hiljada dinara. Sredstva su namenjena za kupovinu mašina, alata i druge opreme za delatnost kojom nameravaju da se bave.
 
Nadležna komisija će u prvom krugu razmatrati 30 prijava za edukaciju upravljanja sopstvenim poslom i individualnog razvoja biznis planova. U drugom krugu, biće izabrano 10 najboljih učesnika javnog poziva.
“Uspešno pohađanje obuke za otpočinjanje posla, uslovljeno je prisustvo na najmanje 80 odsto održanih treninga. Procena biznis planova vršiće se na osnovu utvrđenih kriterijuma koji su objavljeni u javnom pozivu – kaže dr Fevzija Murić, član Gradskog veća Novog Pazara zadužen za socijalnu politiku i zdravstvo. Murić napominje da dobitnici subvencija moraju da otpočnu svoju delatnost, uz neophodne registracije, do potpisivanja ugovora o dobijanju sredstava. Program finansiraju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grad Novi Pazar.
 
Javni poziv je otvoren do 27. januara, a rang lista o dodeljenim sredstvima biće objavljena sredinom fenruara. Novi Pazar je jedna od osam lokalnih samouprava koje su posredstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja dobile sredstva za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja. Reč je o bespovratnim sredstvima za pilot sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops