A- A A+

Novi Pazar dobija kliničko - bolnički centar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na bolničkom centru u Novom Pazaru i istakao da će za samo godinu i po taj grad dobiti moderan Kliničko-bolnički centar sa novih 32.000 kvadratnih metara od čega je pola potpuno novo, a ostalo rekonstruisano.
 
Predsednik je istakao da je u pitanju investicija vredna ukupno čak 70 milona evra, kao i da će samo u opremu biti uloženo oko 15 miliona evra.
Nakon posete bolnici u Novom Pazaru, koja će posle radova na izgradnji dodatnih kapaciteta i obnovi postojećih, postati klinički centar, Aleksandar Vučić poručio je da država snaži zdravstvo ali i različite delove Srbije uopšte.
U Novom Pazaru gradi se dodatnih 15.000 kvadrata, a obnavlja postojećih 17.000 kvadrata opšte bolnice, što će, ukupno sa opremom koštati ne manje od 70 miliona evra.
Vlada Srbije ranije je opredelila 30 miliona evra za potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice u Novom Pazaru.
 
Projekat se realizuje u dve faze i u prvoj fazi planirana je gradnja nove zgrada za odeljenje psihijatrije, kao i novi hirurški blok, a stara hirurgija biće u potpunosti rekonstruisana.
U drugoj fazi je planirana izgradnju dva nova sprata internog odeljenja, potpuna rekonstrukciju Doma zdravlja i izgradnja nove toplane, a predviđeno je rušenje infektivnog i dečijeg odeljenja.
Tu će biti izgrađeni novi objekti za ta dva odeljenja i predviđena je izgradnja novog rehabilitacionog centra (fizijatrija), rekonstrukcija grudnog odeljenja, kao i izgradnja kuhinje i vešeraja.
Realizacijom projekta se stiču uslovi da Opšta bolnica u Novom Pazaru preraste u Klinicko-bolnički centar.
Projektom potpune rekonstrukcije novopazarske Opše bolnice predviđena je i izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže, kao i druga prateća infratsruktura.
 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops