A- A A+

Asfalt stigao i do Paralova, građevinska sezona još intenzivnija

U naselju Paralovo postavljen je asfalt u dužini od 700 metara. Završne radove u tom delu grada obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima, koji je rekao da se uskoro očekuje još intezivnija građevinska sezona.
 
Gradonačelnik je podsetio da je tekuća godina rekordna po ulaganjima u infrastrukturu, te nakon ukidanja vanrednog stanja najavio još intezivniju građevinsku sezonu, gradonačelnik Biševac kaže da su planom obuhvaćena skoro sva naselja na području grada. 
 
 "Građevinska sezona za nas nije prestajala ni tokom vanrednog stanja. Infrastrukturni radovi, kao i radovi na uređenju i rekonstrukciji kišne i fekalne kanalizacije na brojnim lokacijama u Novom Pazaru izvodiće se još intenzivnije", kazao je gradonačelnik Biševac. 
 
Cilj je da sve što je planom predviđeno, u interesu građana bude i urađeno, o čemu je govorio i pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović. On je rekao da su radovi, samo tokom trajanja vanrednog stanja realizovani na čak 11 gradilišta, o čemu javnost, u nastojanju da ljudi budu bezbedni, nije obaveštavana medijski. Uporedo sa ovim radovima u Paralovu radi se na još nekoliko gradilišta.
 
"Paralelno traju pripremne aktivnosti za izvođenje radova na još pet lokalnih puteva u isto toliko mesnih centara. Uporedo sa tim potpisani su ugovori za izvođenje radova na šest novih lokacija, u šest mesnih centara. Vrednost samo dva nova ugovora je oko 150 miliona dinara", kazao je Hasanović. On je najavio da od ponedeljka 11. maja kreće realizacija infrastrukturnog projekta za koji je ugovor potpisan sa preduzećem "Novi Pazar - put".
 
"Reč je o projektu od 163 miliona dinara. Prioritet nam je desetak gradilišta na kojima će raditi različite ekipe. U prvom redu, u pitanju je rekonstrukcija naselja oko autobuske stanice, gde nije bilo ni dobre vodovodne mreže, niti kišne i fekalne kanalizacije. Sve to je urađeno tokom jeseni i zime, nešto tokom proleća. Bilo je otežavajućih okolnosti zbog zabrane okupljanja ali JP "Vodovod" radove privodi kraju", rekao je Hasanović. Po njegovim rečima, prioriteti su i krak Ulice "Ive Andrića", dve ulice na Hadžetu, u Svojboru, kao i tri ulice u naselju Lug.  
 
"Od sutra, mehanizacija će izaći na teren u Podbijelju, naselju Mur, Bajevica, kao i u Miščićima, na lokaciji od Trnave do Osoja. JP za uređenje gradskog građevinskog zemljišta radi na posipanju gradskih ulica koje nisu asfaltirane, u delovima prigradskih naselja, a tokom leta asfalt će dobiti i svi krajevi mesnih centara gde radovi do sada nisu realizovani", zaključio je Hasanović. 
 
Hasanović je podsetio da će udarne rupe u gradu biti sanirane u narednom periodu, te da će na zameni podzemnih instalacija raditi i radnici novopazarskog "Vodovoda".
 Asfaltiran put od 6 metara širine u naselju Paralovo i odlučnost Grada da realizuje radove, su prema rečima građana iz tog dela Novog Pazara, "ostvarenja sna običnog čoveka". Selman Karišik i njegove komšije ističu  da  gazili po blatu i prašini, i za njih asfalt u Paralovu znači lakše obavljanje svakodnevnih obaveza. Naselje broji preko 300 domaćinstava, čiji su članovi jednoglasni u stavu da je investicija za njih životno značajna.
 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops