A- A A+

Veliko interesovanje za akciju, grad čistiji, deponije uklonjene

Novi Pazar je danas poklazao da minimalnim naporima svi možemo doprineti cilju da naš grad postane čistije i lepše mesto za život. U okviru obeležavanja 15. septembra, Svetskog dana čišćenja, grupe volontera uspele su da za nekoliko sati očiste brojne lokacije u gradu, među kojima su i divlje deponije. U akciju su se osim radnika JKP Čistoća uključili bili brojni volonteri,učenici, izviđači, predstavnici različitih omladinskih organizacija. Bez podrške Gradske uprave i obezbeđivanja potrebne mehanizacije, ovaj fantastično obavljen zadatak bilo bi mnogo teže realizovati.

”Udruženim snagama, zajedno sa sugrađanima, učinili smo da brojne lokacije budu čistije. Svako može da da svoj doprinos, da uredi svoju ulicu i svoj komšiluk. Potrebno je da zaštitimo našu oklinu i sprečimo uništavanja mobilijara, ali je važno i da građani prijavljuju divlje deponije“, rekao je gradonačenik, Nihat Biševac.

Posebnu pažnju su, učešćem u akciji, privukli su polaznici novopazarskih vrtića i njihovi vaspitači, kao i stanari stambenih zgrada koji su čistili prostor oko zgrada. Iz Odeljenja za zaštitu životne sredine, za sve učesnike akcije imaju samo reči hvale.

“U čitavom svetu se danas sprovodi ova akcija uklanjanja otpada i drago mi je što je i Novi Pazar dio te priče“, kaže ispred Odjeljenja za zaštitu životne sredine pri Gradskoj upravi, Malića Plojović.

Jedan od najvažnijih postignutih ciljeva ove akcije jeste čišćenje diviljih deponija poput one u Blaževu, Šutenovcu i Ulici 1. maja, a koje predstavljaju ozbiljan problem u tim naseljima i celom gradu.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops