A- A A+

I ove godine grad birao najlepšu baštu Novog Pazara

Konkurs za izbor najlepše bašte na teritoriji grada Novog Pazara završen je proglašenjem pobednika a prema odluci petočlane komisije najlepša bašta u gradu u vlasništvu je Mirsade Zećirović. Druga nagrada pripala je Ismetu Petlači a treća Redžu Hasanoviću. Vlasnica najlepše bašte nagrađena je novčano, sa 30 000 dinara, 20 000 dobio je drugoplasirani, a 10 000 dinara trećeplasirani na konkursu za najlepše dvorište odnosno baštu.

Komisija je saopštila da je na konkurs za izbor najlepše bašte u 2018. pristiglo četrnaest prijava a da izbor nije bio ni malo lak, kao i da su presudili sledeći kriterijumi: starost bašte, broj i vrste sadnica, urednost bašte, raspored i opšti utisak.

Da bi odabrali najlepšu baštu, članovi komisije su na osnovu pristiglih prijava obišli i fotografisali sve bašte i dvorišta prijavljena nakon što je objavljen javni poziv.

Izbor najlepše bašte – dvorišta na teritoriji grada polako postaje tradicija. Ideja je nastala pre nekoliko godina sa ciljem da grad pruži podršku građanima koji vode računa o svojim avlijama, ali i podstakne građane da brinu o svom okruženju.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops