A- A A+

Uspšno okončana akcija čišćenja

Sa ciljem poboljšanja javne higijene i unapređenja zdravije životne sredine, Grad Novi Pazar uspešno je sproveo veliku akciju čišćenja na brojnim lokacijama u gradu i u prigradskim naseljima. Ljudi anagažovani na javnim radovima, dobrovoljci, učenici, predstavnici izviđačkih društava i NVO udružili su snage kako bi sugrađanima obezbedili čistiju i zdraviju sredinu. Raspoređeni na četiri  lokaliteta, oni su pokupili otpatke koje su za sobom ostavili nemarni pojedinci. Učesnici su radili sa zajedničkim sloganom: ”Ja neću stati dok grad neće zablistati”.

”Nije smisao ove akcije samo dovođenje ovih lokacija u normalno stanje, već je ovo poruka svima da vode računa o okolini i mestu u kom žive”, rekla je ispred Odjeljenja za zaštitu životne sredine, Malića Plojović.

I iz Odreda izviđača Sandžak apaluju na sve obrazovne  institucije, vrtiće i škole, da više pažnje i vremena posvete ekološkim temama i širenju svesti o potrebi zaštite životne sredine.

Aktivnosti čišćenja započete su još 30. septembra kada su čistili učenici osnovnih i srednjih škola. Iz Odjeljenja za zaštitu životne sredne naglašavju da će slične aktivnosti biti nastavljene i u buduće.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops