A- A A+

Prolećno čišćenje školskih dvorišta

Akcija prolećnog ćišćenja grada, koju  sprovodi Odeljenje za zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravlje na radu Gradske uprave Novog Pazara, nastavljena se i tokom vikenda. Akcija je prethodnih dana bila u znaku čišćenja školskih dvorišta.

Učešćem u ovakvim akcijama, učenici novopazarskih osnovnih i srednjih škola  pokazuju da imaju razvijenu ekološku svest. Iako je  bio vikend, učenici su se odazvali pozivu i dali svoj doprinos očuvanju životne sredine. Zasluge za dobar odziv đaka, u značajnoj meri pripadaju i njihovim nastavnicima.

Profesorka u Tehničkoj školi Izeta Vatić kazala je  da svake godine njihovi učenici učestvuju u ovakvim akcijama, te da ih ni ovaj put nije bilo teško animirati.

Organizatori akcije prolećnog čišćenja grada iz gradskog Odeljenja za zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravlje na radu, zadovoljni su, kažu, do sada ostvarenim rezultatima. Zamenica načelnika tog odeljenja, Malića Plojović istakla je da su neke škole već obavile prolećno čišćenje povodom ekoloških praznika i izražava nadu da će se, osim učenika, akciji priključiti i predstavnici nevladinog sektora, kao i sami građani.

Akcija prolećnog čišćenja grada će trajati i u narednom periodu.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops