A- A A+

Đacima uručena oprema za razvoj školskog sporta

U cilju razvoja školskog sporta, Osnovnu školu „Stefan Nemanja“ u Novom Pazaru posetila je delegacija predvođena ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i predsednikom Saveza za školski sport Željkom Tanaskovićem.

Ovom prilikom školi su uručeni rekviziti za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja i bavljenje sportskim, vannastavnim aktivnostima.

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je da donacija sportske opreme u cilju opremanja škola treba da podstakne razvoj školskog sporta.

„Ova je akcija u skladu sa opredeljenjem grada da razvija školski sport, koji je jednako važan kao i profesionalno bavljenje sportskim aktivnostima. U tom cilju, posebnu pažnju posvetili smo uređenju sportskih terena i dvorana, za šta iz budžeta izdvajamo značajna sredstva“, poručio je gradonačelnik Biševac.

Škola je dobila paket rekvizita koji pružaju optimalnu mogućnost za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, o čemu je   govorio predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

„Velika je stvar da decu od malih nogu naučimo da sport postane deo njihovog svakodnevnog života, u cilju očuvanja zdravlja i pravilnog fizičkog razvoja“, rekao je Tanasković, istakavši posebno zadovoljstvo što „u gradu razumeju potrebu za razvoj sporta i jednako doprinose realizaciji te ideje kao i Minstarstvo“.

Predsenik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek naglasio je važnost razvoja školskog sporta u pogledu stvaranja generacija profesionalnih sportista.

„Ima Novi Pazar dovoljno potencijala, a sjajno je što grad nesebično ulaže u  svoju decu. Nadam se najiskrenije da ćete na narednim olimpijskim igrama imati predstavnike i iz Novog Pazara, i zašto da ne, osvojiti medalju“, poručio je Štefanek. O važnosti Novog Pazara na sportskoj mapi Srbije i Balkana govorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„Ovakva infrastruktura osnov je za postizanje rezultata i čestitam vam na sposobnosti da to prepoznate. O Novom Pazaru sportska Srbija govori s poštovanjem, posebno respektujući izuzetne rezultate koje postižete. Sjajno je i to što radite i na stvaranju smeštajnih kapaciteta i što vam uskoro, za organizaciju. velikih takmičenja neće trebagti podrška  lokalnih opština“, poručio je Udovičić.

Osnovnoj školi „Stefan Nemnanja“ su u okviru akcije da do kraja ove godine petnaest odsto fiskultrurnih sala dobije opremu , uručeni novi koševi, golovi, mreže i po deset lopti za kolektivne spoertove – fudbal, odbojku, košarku i rukomet.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops