A- A A+

"Sto terena za jednu igru" na Rekreacionom centru u znaku Mirsada Jahovića

Mirsad Jahović, legenda Evrolige i ponosni Novopazarac svečano je otvorio  teren koji je kompanija MOZZART renovirala u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru”.

Pomen ovog košarkaškog diva mami osmehe njegovih sugrađana i gotovo svih ljubitelja košarke. Mirsad Jahović je bio MVP Evrolige, biran je više puta u idealni tim, i četvrti je najbolji skakač u istoriji najjačeg klupskog takmičenja u Evropi. Ove godine je, uz Dudu Ivkovića, Navara, Jasikevičijusa, Papalukasa, proglašen za Legendu Evrolige. Veoma sadržajnu karijeru gradio je u najvećim klubovima Evrope, ali i NBA lige – Efes Pilsen, Njujork Niksi, Milvoki, CSKA Moskva, Montepaski, Fenerbahče… Mirsad Jahović je na otvaranju terena poslao jasnu poruku mladima.

“Velika je ovo čast za mene. Preuzeo sam, u razgovoru sa gradonačelnikom odgovornost za ovaj teren. Put do sportskih zvezda je trnovit a za uspeh treba stvoriti uslove. Ovaj teren treba da pokrene neke mlade ljude koji vole I igraju košarku”, kazao je Jahović, istakavši da će pružiti podršku košarkašima Novog Pazara kome predstoji mukotrpan rad ali je reč o kolektivu koji ima potencijal.

Akcija je pokrenta na osnovu da mali tereni daj ideje da mali tereni daju velike šampione i upravo zbog toga je  obnovljeno košarkaško igralište u Rekreacionom centru u Novom Pazaru. Ovaj teren je poznat kao mesto s kojeg su skautirani neki od vrhunskih evropskih igrača, odnosno kao igralište s dugom košarkaškom istorijom. Sada je ovaj teren opremljen profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručevima, kliritnim tablama i specijalnom podlogom po standardima FIBA 3X3 takmičenja.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je Mirsad Jahović legenda novopazarskog sporta i svetske košarke, najbolji ambassador grada.

“Postigao je sve što je mogao i nikada nije zaboravio svoj grad. Podržaćemo njegovu ideju o izgradnji još jednog košarkaškog terena a podsećam vas  i na naše nastojanje da unapredimo sportsku infrastrukturu, izgradimo košarkaške ali i druge sportske terene. Cilj nam je da se što više mladih bavi sportom I da svoje slobodno vreme iskoriste za usvajanje zdravih principa življenja  i zdrave ličnosti, što sport diktira”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Promoteri akcije “Sto terena za jednu igru poručili su da je Mirsad Jahović bio inspiracija da se Novom Pazaru kao lokalnoj zajednici sa potencijalom pruži ovakva podrška.

U okviru svečanog otvaranja terena upriličeno je i takmičenje u šutiranju trojki  a  posebnost ovog takmičenja je u tome što je humanitarnog karaktera.

Foto galerija

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops