A- A A+

Grad opravdao poverenje, pohvale stižu sa svih strana

Da Novi Pazar još uvek nije prezentovao sve svoje organizacione sposobnosti kada je o sportskim i drugim manifestacijama reč, i da  na ovaj grad u tom smislu ozbiljno treba računati u budućnosti, potvrdjuje obraćanje rukovodstva Sportskog saveza Srbije gradonačelniku Nihatu Biševcu, samo par dana po okončanju Balkanskog atletskog prvenstva.

U dopisu koji potpisuju predsednik SSS Aleksandar Šoštar i savetnik dr Dane Korica, a koje prenosimo u celini, kaže se: 

„Poštovani i dragi predsedniče,

Ovim putem u ime Sportskog saveza Srbije i moje ime želim Vam uputiti iskrene čestitke i veliku zahvalnost što ste sa svojim timom i predivnim saradnicima organizovali 76. Balkanske igre na najbolji mogući način.

Vaša velika energija,mirnoća na svakom zadatku i vizija za budućnost ostavili su izuzetan utisak na sve nas koji smo bili Vaši gosti uvaženi i ispoštovani na svakom koraku.

Teško je nabrojati sve Vaše postupke i predivna rešenja koja ste sa Vašim saradnicima uradili u kratkom periodu izaziva u svima nama divljenje i veliko hvala što ste kraljici sporta-atletici a ne samo atletici poklonili objekat za divljenje.

Stadion i objekte koje ste sagradili i veliku podršku građana Novog Pazara daje nam za pravo da kažemo da sport u Novom Pazaru ima sjajnu i svetlu budućnost. Pored svega navedenog raduje činjenica da su se svi ljudi Novog Pazara a pre svega Atletski klub, Sportski savez, volonteri, maksimalno uključili i dali sve od sebe da ovaj veliki događaj sa učešćem atletičara iz 17 zemalja bude tako uspešan. Mi prisutni doživeli smo na svakom koraku veliku ljubaznost stanovnika Novog Pazara koji su ozarenih lica pozdravljali i primali u svoje objekte učesnike sportiste iz svih zemalja Balkana a i šire.

Ovim putem  još jednom Vam šaljemo iskrene pozdrave sa željom da Vam se ostvare svi zamišljeni ciljevi u interesu sporta u Novom Pazaru i celoj Srbiji.

Hvala Vama poštovani predsedniče i Vašim dragim saradnicima“.

Na adresu organizatora Balkanijade, grada Novog Pazara i gradonačelnika Nihata Biševca svakodnevno, sa različitih strana,  stižu poruke slične sadržine. To  potvrdjuje da je poverenje Atletskog saveza Srbije i Balkanske atletske federacija dato Novom Pazaru da bude domaćin  velikog takmičenja, više nego opravdano.  

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops