A- A A+

Atletski ispit položen najboljom ocenom

Položio je Novi Pazar, u ulozi domaćina 76. Balkanskog seniorskog prvenstva za atletičare, još jedan veliki ispit najboljom ocenom!

Više od pet stotina sportista iz šesnaest zemalja napustilo je atletski stadion na Hadžetu sa osmehom na licu, izražavajući oduševljenje prijemom u sandžačkoj prestonici. Svi su kao jedan poručili da će se u naš grad vratiti ponovo, a takvu želju im je u završnom obraćanju uputio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Krcate  tribine stadiona, korektna podrška svim takmičarima i gromoglasni aplauzi tokom dva dananadmetanja učinili su ovu sportsku bajku potpunijom. Kada je organizacija besprekorna a svaki gost se oseća kao domaćin, rezultati  ostaju u drugom planu. A Balkanijada u Novom Pazaru, organizovana uz podršku Atletskog saveza Srbije i prijatelja sporta apsolutna je pobeda atletike.

Ipak, ne sme da izostane podatak da su nas naši Amela Terzić i Asmir Kolašinac obradovali sa tri odličja a da je Srbija izborila ukupno 11 medalja. Amela je bila najbolja u trci na 800, odnosno 1500 metara, dok je Asmiru u bacanju kugle pripala bronza. Za posetioce na stadionu, koji su sva nadmetanja mogli da posmatraju besplatno, ta su odličja adekvatna nagrada.

Nakon završetka takmičenja, učesnici, organizatori, volonteri i brojni gosti uputili su se prema centru grada gde je u letnjoj bašti  kod Sebilja Kulturni centar Novog Pazara organizovao sjajan koncert Saske Janković, kao i prigodono osveženje.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika