A- A A+

Sutra otvaranje Balkanskog prvenstva u atletici, ulaz besplatan

Od sutra u 16 sati kada je otvaranje 76. Balkanskog prvenstva u atletici pa do nedelje uveče, svi ljubitelji kraljice sportova mogu da posetom stadionu na Hadžetu, uživaju u različitim disciplinama. Ulaz za gledaoce je besplatan, a za dva dana, poštovaocima atletike svoje sportske veštine demonstriraće mnoga zvučna imena ovog sporta. Najinteresantnije discipline takmičari će izvesti u subotu. Uoči takmičenja, čiji je Novi Pazar domaćin po prvi put, organizatori na čelu sa Atletskim savezom Srbije, očekuju sportski spektakl. O istorijskom trenutku za Novi Pazar na konferenciji za novinare govorio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

„Ovo je uvek grad dobrih domaćina. Predstojeće prvenstvo je prezentacija sporta i rezultat partnerstva sa Vladom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta. Bićemo u naredna dva dana a sigurno i nakon toga centar sportske javnosti, jer Balkanasko atletsko prvenstvo i najava narednih velikih događaja koje ćemo organozovati“, kazao je Biševac i pozvao sugrađane da za vikend budu deo atletske priče. Prvi čovek grada istakao je da će predstojeći događaj sigurno motiivsati dečake i devojčice našeg grada da se počnu baviti sportom.

Predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov istakao je da BAF ima u svom godišnjem kalendaru mnogo takmičenja ali da je najvažnije seniorsko takmičenje upravo prvenstvo Balkana čiji je domaćin Novi Pazar.

„Vaš grad može sa pravom reći da je prestonica balkanske atletike“, istakao je Karamarinov.

Pred svojom publikom nastupiće tokom vikenda i reprezentativka Srbije Amela Terzić, koje je zbog Balkanijade napravila pauzu u pipremama.

U okviru Balkanskog šampionata predstaviće se preko 500 sportista iz 16 zemalja. Prema rečima direktora ASS Slobodana Brankovića, Novi Pazar ovih dana dokazuje da su čuda moguća.

„Mnogo je volje, želje i rada uloženo. U Pazaru je primer da čudo jeste moguće jer ste vi uz podršku Vlade i ASS uradili nešto što se graniči sa nemogućim. Imaćete multifunkcionalni objekat gde mladi mogu da promovišu zdrav život, a zasigurno ste i atletski centar. Sigiuran sam da će se mnogi učesnici predstojeće Balkanijade u Novi Pazar vratiti vrlo brzo“, kazao je Branković.

On je istakao da je Balkansko prvenstvo i atletski stadion plod napornog rada i da svi koji su u ovome učestovali, mogu biti ponosni.

Atletski stadion u Novom Pazaru jedinstven je po kvalitetu objekat ovakve vrste i ispunjava standarde za najelitnija takmičenja. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops