A- A A+

Ljajić, Mihajlović i Biševac o završetku obilaznice oko Novog Pazara, putnom pravcu Novi Pazar - Tutin i ostalim infrastrukturnim projektima u Sandžaku

Izgradnja obilaznice oko Novog Pazara  jedan je od infrastrukturnih prioriteta u čiju će realizaciju Vlada Srbije i grad Novi Pazar uložiti resurse, rekao je na sastanku održanom u Beogradu gradonačelnik Nihat Biševac. Sastanku sa potpredsednicima  Vlade Republike Srbije, Rasimom Ljajićem i Zoranom Mihajlović osim gradonačelnika Novog Pazara prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović,  predsednik opštine Tutin Kenan Hot i predsednik SO Sjenica Muhedin Fijuljanin.  Sastanak je održan sa ciljem definisanja  priorita u izgradnji regionalnih i lokalnih saobraćajnica, završetka obilaznice oko Novog Pazara,  i radova na putnom pravcu Novi Pazar-Tutin. Bilo je reči i o  radu katastarskih službi, insprekcijskim poslovima i dinamici izdavanja građevinskih dozvola i rešenja o ozakonjenju objekata ali i svim ostalim infrastrukturnim projektima u Sandžaku.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je  upravo da je za ovaj grad najvažnija izgradnja obilaznice kojom se rešava  pitanje tranzitnog saobraćaja. Jednako je, prema rečima gradonačelnika Biševca, značajna i izgradnja puta na ulasku u Novi Pazar od Banjske petlje.

„Novi Pazar ima više od 120.000 stanovnika i veliki turistički potencijal. Izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno ćemo unaprediti kvalitet i bezbednost putne infrastrukture“, naglasio je on.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić zahvalio je ministarki Zorani  Mihajlović  na podršci i svemu do sada urađenom za ove tri opštine.

„Hvala Vam na ozbiljnosti koju pokazujete prema ovim trima opštinama. Mnogo se ranijih godina pričalo o projektima u Sandžaku, ali ništa nije urađeno. Sada, osim puta Novi Pazar–Tutin, čija realizacija počinje na proleće, možemo da razgovaramo i o drugim važnim projektima za ove krajeve“, zaključio je LJajić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je kazala da je cilj ovog sastanka da se zajednički definišu infrastrukturni prioriteti u tri lokalne samouprave. Ona je dodala da je za razliku od njihovih prethodnika, ova Vlada posvećena tome da pomogne u rešavanju pitanja važnih za građane Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Ona je rekla da je tim Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ali i stručnjaci iz resornih javnih preduzeća na raspolaganju gradu Novom Pazaru, opštinama Sjenica i Tutin, kako bi vam pomogli u pripremi potrebne dokumentacije i realizaciji za vas važnih projekata“.

Mihajlovićeva je pohvalila Novi Pazar zbog broja izdatih rešenja o ozakonjenju i istakla da se u ovom gradu uspešno realizuje IPA projekat izgradnje kuća za romske porodice, kao i da je država voljna da pomogne izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Pazaru.

Kenan Hot, predsednik opštine Tutin, izrazio je zahvalnost Ministarstvu na podršci i istakao da je za ovu lokalnu samoupravu jedan od prioriteta izgradnja međudržavnog regionalnog puta Tutin-Rožaje, u dužini od sedam km, kao i izgradnja kružnog toka na ulazu u Tutin, gde se spajaju tri regionalna puta.

„Tutin je u prethodne četiri godine asfaltirao više od 100 km lokalnih puteva. Vaša pomoć nam je važna, jer ćemo izgradnjom kružnog toka i završetkom puta ka Crnoj Gori dodatno unaprediti bezbednost saobraćaja“, kazao je Hot.

Infrastrukturni projekti prioritet su i opštine Sjenica.

„Sjenica ima veliki broj naselja i razuđenu putnu infrastrukturu. Za nas je najvažnija izgradnja kružnog toka u gradu, iz bezbednosnih razloga, kao i rekonstrukcija dve velike ulice – Pešterske i Milorada Jovanovića, zbog velikog broja učenika. Izgradnja raskrsnice bi umnogome rešila te probleme“, rekao je Muhedin Fijuljanin, predsednik Skupštine opštine Sjenica.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops