A- A A+

Ljajić, Mihajlović i Biševac o završetku obilaznice oko Novog Pazara, putnom pravcu Novi Pazar - Tutin i ostalim infrastrukturnim projektima u Sandžaku

Izgradnja obilaznice oko Novog Pazara  jedan je od infrastrukturnih prioriteta u čiju će realizaciju Vlada Srbije i grad Novi Pazar uložiti resurse, rekao je na sastanku održanom u Beogradu gradonačelnik Nihat Biševac. Sastanku sa potpredsednicima  Vlade Republike Srbije, Rasimom Ljajićem i Zoranom Mihajlović osim gradonačelnika Novog Pazara prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović,  predsednik opštine Tutin Kenan Hot i predsednik SO Sjenica Muhedin Fijuljanin.  Sastanak je održan sa ciljem definisanja  priorita u izgradnji regionalnih i lokalnih saobraćajnica, završetka obilaznice oko Novog Pazara,  i radova na putnom pravcu Novi Pazar-Tutin. Bilo je reči i o  radu katastarskih službi, insprekcijskim poslovima i dinamici izdavanja građevinskih dozvola i rešenja o ozakonjenju objekata ali i svim ostalim infrastrukturnim projektima u Sandžaku.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je  upravo da je za ovaj grad najvažnija izgradnja obilaznice kojom se rešava  pitanje tranzitnog saobraćaja. Jednako je, prema rečima gradonačelnika Biševca, značajna i izgradnja puta na ulasku u Novi Pazar od Banjske petlje.

„Novi Pazar ima više od 120.000 stanovnika i veliki turistički potencijal. Izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno ćemo unaprediti kvalitet i bezbednost putne infrastrukture“, naglasio je on.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić zahvalio je ministarki Zorani  Mihajlović  na podršci i svemu do sada urađenom za ove tri opštine.

„Hvala Vam na ozbiljnosti koju pokazujete prema ovim trima opštinama. Mnogo se ranijih godina pričalo o projektima u Sandžaku, ali ništa nije urađeno. Sada, osim puta Novi Pazar–Tutin, čija realizacija počinje na proleće, možemo da razgovaramo i o drugim važnim projektima za ove krajeve“, zaključio je LJajić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je kazala da je cilj ovog sastanka da se zajednički definišu infrastrukturni prioriteti u tri lokalne samouprave. Ona je dodala da je za razliku od njihovih prethodnika, ova Vlada posvećena tome da pomogne u rešavanju pitanja važnih za građane Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Ona je rekla da je tim Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ali i stručnjaci iz resornih javnih preduzeća na raspolaganju gradu Novom Pazaru, opštinama Sjenica i Tutin, kako bi vam pomogli u pripremi potrebne dokumentacije i realizaciji za vas važnih projekata“.

Mihajlovićeva je pohvalila Novi Pazar zbog broja izdatih rešenja o ozakonjenju i istakla da se u ovom gradu uspešno realizuje IPA projekat izgradnje kuća za romske porodice, kao i da je država voljna da pomogne izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Pazaru.

Kenan Hot, predsednik opštine Tutin, izrazio je zahvalnost Ministarstvu na podršci i istakao da je za ovu lokalnu samoupravu jedan od prioriteta izgradnja međudržavnog regionalnog puta Tutin-Rožaje, u dužini od sedam km, kao i izgradnja kružnog toka na ulazu u Tutin, gde se spajaju tri regionalna puta.

„Tutin je u prethodne četiri godine asfaltirao više od 100 km lokalnih puteva. Vaša pomoć nam je važna, jer ćemo izgradnjom kružnog toka i završetkom puta ka Crnoj Gori dodatno unaprediti bezbednost saobraćaja“, kazao je Hot.

Infrastrukturni projekti prioritet su i opštine Sjenica.

„Sjenica ima veliki broj naselja i razuđenu putnu infrastrukturu. Za nas je najvažnija izgradnja kružnog toka u gradu, iz bezbednosnih razloga, kao i rekonstrukcija dve velike ulice – Pešterske i Milorada Jovanovića, zbog velikog broja učenika. Izgradnja raskrsnice bi umnogome rešila te probleme“, rekao je Muhedin Fijuljanin, predsednik Skupštine opštine Sjenica.

Vlada Republike Srbije
USAID
EP 280 160 LAT1
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika