A- A A+

Saradnja Novog Pazara i Ilidže: “Razmenom iskustva i partnerstvom do rezultata”

Grad Novi Pazar i bosanskohercegovačka opština Ilidža saradjivaće na različitim nivoima, od privrede, preko kulture, obrazovanja i sporta, što je verifikovano potpisivanjem sporazuma u novopazarskom Kulturnom centru. Sporazum su u ime lokalnih samouprava potpisali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i načelnik Opštine Ilidža Senaid Memić.

“Poštujući zakonske okvire i demokratske principe dveju država, Novi Pazar i Ilidža će saradjujući na institucionalnom nivou,sigurno biti most još čvršćeg povezivanja Srbije i Bosne i Hercegovine. Sporazum je tek prvi korak a u vremenu pred nama realizovaćemo niz zajedničkih projekata i potvrditi važnost ovog sprazuma, jer je mogućnosti za  saradnju i povezivanje ljudi sa ovog prostora zaista mnogo, naročito ako se ima u vidu uspeh i potencijali  privrednika. Razmenićemo iskustva i zajedno doći do onoga što je na lokalnom nivou kod svakog od nas najbolje a korisno u partnerstvu”, kazao je ovim povodom gradonačelnik Biševac, i poželeo gostima da se u gradu osećaju kao u svojoj opštini.

“Potpisani dokument znači da su od danas svi naši ambasadori i ambasadori Novog Pazara. Potvrdili smo da ćemo slušati savete o onome što znate bolje a da ćemo u oblastima gde znamo malo bolje, pomoć nuditi”, rekao je načelnik Opštine Ilidža, Senaid Memić. Istakvaši da je potpisivnje sporazuma  obostrno priznanje da je u proteklih 20 godina moglo biti učinjeno više na medjusobnom povezivanju.

“Da nastavimo putem napretka, neohodno je da  se saradnjom ali i bratski, povezujemo i pomažemo jedni drugima. Pozivam vas sve na zajedništvo da budemo primer kako je moguće saradjivati sa drugima i biti najbolji”, zaključio je u ime gostujuće delegacije načelnik Opštine  Ilidža, Senaid Memić.

Potpisivanju sporazuma o saradnji prethodila je zajednička sednica članova Gradskog veća Novog Pazara i Opštinskog veća Ilidže.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika