A- A A+

Za 133 lica posao obezbeđen subvencijama

Realizacijom dva programa za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija nezaposlenih lica Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Novi Pazar obezbedili su posao za 133 nezaposlene osobe. Gradonačelnik Nihat Biševac danas je, sa svojim saradnicima i predstavnicima Filijale Nacionalne službe zapošljavanja, obišao dve firme koje su zaposlile najviše novih radnika.

Za 83 novootvorena radna mesta u Novom Pazaru i Tutinu, dodelom subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, Nacionalna služba za zapošljavanje uložila je 18 miliona dinara. U ovu meru aktivne politike zapošljavanja uključeno je 50 poslodavaca. U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja uključeno je još 36 poslodavaca, koji su obezbedili dodatnih 50 radnih mesta. Grad Novi Pazar i Nacionalna služba za zapošljavanje partnerski su podelili troškove subvencija u iznosu od 10 miliona dinara.

„Prvi put grad Novi Pazar učestvuje u sufinansiranju novog zapošljavanja teže zapošljivih lica, mladih do 30 godina i starih preko 50 godina. Grad je zajedno sa NSZ uložio 10 miliona dinara kojima smo pomogli 36 poslodavaca da zaposle 50 lica. To ćemo činiti i ubuduće“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika