A- A A+

Gradska delegacija posetila opštinu Medijana

Delegacija Grada Novog Pazara, predstavnici Saveta za mlade i Kancelarije za mlade   posetili su gradsku opštinu Medijana u Nišu. Cilj posete je unapređenje odnosa između dve opštine, razmena iskustava i produbljivanje saradnje. Jedna od tema bio je razvoj strategije za mlade.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić pozvao je na razmenu iskustava i razgovore ne samo u oblasti omladinskog aktivizma, već i na nivou rukovodstava lokalnih samouprava.

U ime opštine Medijana goste je pozdravio član Veća Igor Todorović, naglasivši značaj razmene iskustava u raznim oblastima. Posebno se interesovao za princip rada Kancelarije za mlade koja u Novom Pazaru funkcioniše kao javno preduzeće.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici misije OEBS-a, koji su ove susrete i organizovali. Njihovi domaćini predstavnici opštine Medijana, koordinatori Kancelarije za mlade Gradske opštine Medijana i Savet za mlade Grada Niša organizovali su brojne sastanke u cilju bližeg upoznavanja i sagledavanja novih mogucnosti za saradnju.

Inače, Gradska opština Medijana i Grad Novi Pazar već imaju uspostavljene kontakte na nivou lokalnih samouprava, ali je želja da oni budu bolji i konkretniji zarad kvalitetnijeg života građana.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika