A- A A+

Novi Pazar i Čačak udruženo do preduslova za strane investitore

Novi Pazar i Čačak, gradovi koje iz vremena bivše jugoslovenske države povezuje preduzetnički duh, nastojaće da udruženo doprinesu razvoju infrastrukture ovog kraja, uz neizostavnu podršku Vlade Srbije i prijatelja iz inostranstva. Na sastanku u Novom Pazaru, gradonačelnici Nihat Biševac i Milun Todorović razgovarali su o nekoliko tema među kojima su sem infrastrukturnih pitanja najvažnija privredna saradnja i dolazak investitora, umrežavanje ustanova kulture ali i povezivanje sportskih klubova.

„Kapitalni projekti o kojima smo pričali tiču se cele zemlje, ali pre svega naše regije. Prvenstveno mislim na auto-put koji je stigao do Čačka a koji će nadamo se biti nastavljen do Požege a kasnije i prema Boljarima“, istakao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je podsetio na važnost realizacije projekata civilnog aerodroma u Lađevcima „što bi doprinelo izuzetnom razvoju ove regije u celini“.

Delegacije dva grada zauzeće po pitanju ovog projekta zajednički stav a konkretnu pomoć, kako je rečno, očekuju sem od Vlade Srbije i od Republike Turske. Očekuje se da će nakon susreta predsenika dveju država Aleksandra Vučića i Redžepa Taipa Erdogana i dolaska turskog predsenika u Novi Pazar mnogo toga biti definisano. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kazao je da tradicionalno prijateljske odonse i saradnju  dva grada, uz podršku Republike, treba iskoristiti u konkretnom pravcu i unaprediti.

„Koridor 11, o čemu je kolega Biševac  govorio je jedna od važnijih tema za nas. Očukujemo do kraja godine sklapanje ugovora na deonici Preljina – Požega i nastavak prema Boljarima nakon toga. Sledeće godine sigurno kreće i auto –put Preljina – Pojate, prema Novom Pazaru. To je izuzetno važno za razvoj vašeg grada ali i ove regije u celini.

Izgradnja auto - puta u celini preduslov je za dolazak stranih investitora u naš kraj, a kako je nakon sastanka nekoliko puta rečeno, do rešenja problema lakše je doći zajedničkim snagama i definisanjem opštih interesa, u ovom slučaju Novog Pazara i Čačka ali i okolnih gradova i opština. Gradovi će za konkretne projekte zajedno i aplicirati kod medjunarodnih fondova. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika