A- A A+

Predstavnici Direkcije Turaka u inostranstvu u poseti Novom Pazaru

Predsednik Direkcije Turaka u inostranstvu i srodnim zajednicama Mehmet Köse, sastao se danas sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima, Farukom Suljevićem i Esmirom Muratovićem. Razgovor se odnosio na uspostavljanje dobrih odnosa i dalju saradnju sa ovom Kancelarijom.

Najviše pažnje posvećeno je pitanju kordiniranja odlaska novopazarskih i sandžačkih svršenih srednjoškolaca na studije u Tursku. Pri susretu Köse – Biševac više puta je naglašena važnost partnerskih odnosa bratskih naroda u cilju promocije različitosti i prezentovanja univerzalnih vrednosti. Gosti su želeli da naprave kontakt sa velikim brojem studenata koji su školovanje završili u Republici Turskoj, a istovremeno i da razviju saradnju sa srodnim zajednicama u Srbiji.

Gradonačelnik Biševac  izrazio je zahvalnost gostima, istakavši da je Direkcija Turaka u inostranstvu i srodnim zajednicama  svojevrstan vid podrške budućim obrazovanim ljudima iz sandžačke regije. Na sastanku je razgovarano o deficitarnim zanimanjima i koje su to potrebe našeg grada kada su osnovne i postdiplomske studije u pitanju i da je zajednički cilj da se u toj zemlji obrazuju najuspešniji učenici .

Gosti iz Turske nisu propustili priliku da posete i Turski kulturni centar, za čiji se rad posebno interesovali, jer je kako je rekao ova organizacija sjajan pokretač ideja i aktivnosti koje promovišu tursku kulturu, vrednosti i posebnosti turskog društva.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops