A- A A+

Konstituisana Skupština Grada Novog Pazara

Konstituisana Skupština Grada Novog Pazara – Mirsad Đerlek predsednik skupštine, Nihad Hasanović zamenik predsednika skupštine.

Verifikacijom 47 mandata za odbornike Skupštine Grada Novog Pazara, te izborom predsednika Skupštine, zamenika predsednika Skupštine, sekretara Skupštine i njegovog zamenika konsistuisana je Skupština Grada Novog Pazara koje će u novom savezu raditi u mandatu od naredne 4 godine.

Nakon što je predsednik Gradske izborne komisije, Radosav Milić, podneo izveštaj o rezultatima sprovedenih izbora za odbornike u Skupšini Grada Novog Pazara, izveštaj je jednoglasno usvojen. Verifikacioni odbor je potvrdio mandate odbornicima, nakon čega je njihova odluka jednoglasno usvojena. Odbornici potom su položili zakletvu da će postupati u skladu sa Ustavom, zakonima i Statutom Grada Novog Pazara.

Na predlog dr Muamera Bačevca, tajnim glasanjem odbornika, dr Mirsad Đerlek izabran je za predsednika Skupštine Grada Novog Pazara. Mr Nihad Hasanović izabran je za zamenika predsednika, a za sekretara je postavljen Ahmedin Binjoš. Za zamenika sekretara postavljen je Almir Leković. Na ovoj sednici, odlukom skupštinske većine, koju u ovom sazivu čine SDP, SNS i SNP, sa 26 glasova za obrazovane su Administrativno-mandatna komisija i Komisija za statutarna, organizaciona i normativna pitanja.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops