A- A A+

Preko Sajma do informacija o obrazovnim profilima

Grad Novi Pazar organizator je ovogodišnjeg Sajma obrazovanja, koji je prvenstveno namenjen učenicima osnovnih škola. Ideja realizovana u saradnji sa novopazarskom filijalom Nacionalne službe zapošljavanja i Kancelarijom za mlade, nastala je u cilju da novopazarske srednje škole budućim đacima predstave svoje programe. Sajam je održan u Domu omladine a prema rečima učenika, posebno je koristan za buduće srednjoškolce koji se dvoume pri izboru obrazovnog profila. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Nihat Biševac.

„Sajam obrazovanja je namenjen učenicima osnovnih škola koji nisu doneli konačnu odluku o odabiru profila iz srednje škole koju bi upisali. Danas je prava prilika da dobiju informacije. Nadamo se da će im ovaj sajam pomoći da donesu pravu odluku koja je jedna od najbitnijih u životu“.

Osvrćući se na aktuleni konkurs za dodelu stipendija gradonačelnik je rekao: „Gradska uprava kao i u prethodnim godinama i ove godine stavlja poseban akcenat na stvaranje što boljih uslova za đake i njihove nastavnike“, rekao je gradonačelnik Biševac.  

Posetioce Sajma pozdravio je i direktor novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Fahrudin Đekić.

„Danas je puno naših mladih sugrađana pristutno, oni su zainteresovani kao i svake godine za Sajam obrazovanja koji partnerski organizuju Grad Novi Pazar i Nacionalna služba za zapošljavanje-filijala Novi Pazar i Kancelarija za mlade u saradnji sa nastavnicima i profesora. Na našem štandu mi dajemo informacije kako bi učenici u skladu sa svojim afinitetima i mogućnostima izbrali odgovarajući obrazovni profil. Dobro obrazovanje je osnov za ekonomski razvoj grada i za pravilno organizovano društvo koje počiva na stabilnim i jakim pojedincima.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Ulfeta Demčović najavila je ranije da  se ovogodišnji Sajam obrazovanja  po sadržaju razlikuje od ranijih manifestacija ovog tipa.

”Prema planu, ovogodišnji Sajam prezentacije predstavlja ponudu škola kroz filmove, praktične radove i modne revije. Učenici treba da znaju da ne postoje samo Gimnazija, Ekonomska i Medicinska škola, već da raznovrsne i kvalitetne obrazovne profile predstavljaju i Tehnička, Ugostiteljska i Škola za dizajn tekstila i kože“, rekla je članica Veća Ulfeta Demčović.

S obzirom da je na teritoriji Novog Pazara veliki broj osnovaca sa seoskog područja, Grad je u saradnji sa Sandžaktransom obezbedio  besplatan prevoz  kako bi  učenicima pomogao da prisustvuju Sajmu odluku o daljem obrazovanju.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops