A- A A+

Okončan projekat Novi Pazar – novi poslovi

Prezentacijom rezultata u Kulturnom centru, uspešno je okončan trinaestomesečni projekat  “Novi Pazar – novi poslovi. Projekat vredan 200 000 eura, koji su pokrenuli Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Stalna konferencija gradova i opština  u cilju zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanovnistva, ispunio je očekivanja.

“Zadovoljni smo pvenstveno jer je reč o ozbiljnom i zahtevnom donatoru. Uspeli smo da realizujemo glavni cilj – da otvorimo nova radna mesta za teže zapošljive kategorije stanovništva. Trideset osoba pronašlo je posao kod domaćih poslodavaca, oformljeno je 20 preduzeća za koja se nadamo da će prerasti u porodični biznis”, rekao je  vođa projektnog tima Fevzija Murić, podsećajući da  su u okviru projekta formirana i dva socijalna preduzeća, a  24 lica prošla su kroz progam dokvalifikacije  prekvalifikacije.

Projekat je  realizovan u  saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Komesarijatom za izbeglice i migracije RS,  i Rgionalnom razvojnom agencijom SEDA. Okupljene na završnoj prezentaciji pozdravio je gradonačelnik Nihat Biševac.

“Projekat je za građane Novog Pazar višestruko koristan.Otvaranje novih firmi, radna mesta kod postojećih poslodavaca i subvencije, samo su deo benefita koji su građani ostvarili ovim projektom”, rekao je ovim povodom gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da “Novi Pazar u teškim ekonomskim uslovima sa kojim se suočava cela zemlja i region nastoji da obezbedi što više novih radnih mesta za sugrađane”.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika