A- A A+

Akcija grada za bezbednost najmlađih u saobraćaju

Grad Novi Pazar nizom akcija podiže svest o važnosti edukacije osnovaca na temu saobraćaja. Đacima prvog razreda podeljeni su saobraćajni paketi koji sadrže fluorescentne višenamenske torbe i priručnike “Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Torbe za 1553 prvaka omogućiće da deca budu vidljivija u saobraćaju. Ovu akciju kordinisao je gradski Savet za bezbednost sobraćaja, a sredstva za svetleće torbice izdvojena su iz gradskog budžeta. Mališane prigradskih osnovih škola “Jošanica” u Lukarima i “Rastko Nemanjić“ u Postenju obišao je gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima. Učenike i nastavnike škole “Rastko Nemanjić” osim posete i poklona obradovala je i vest da će školski račun biti odblokiran prvi put nakon osam godina.

Gradonačelnik Nihat Biševac, istakao je da je bezbednosti dece u saobraćaju na prvom mestu: 

„Pokloni imaju za cilj upravo povećanje nivoa bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Deca su budućnost našeg grada i zato iz godine u godinu povećavamo budžetska sredstva koja ulažemo u razvoj obrazovanja. Koliko se trudimo da zaista bude tako govori podatak da je u 2016. za potrebe obrazovanja iz budžeta grada izdvojen 121 milion dinara a u ovoj godini to ulaganje dostiže 223 milona. Naš cilj je da stvaramo što bolje uslove kako u gradskim, tako i u seoskim školama.“, zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Nihat Biševac je istakao važnost edukacije svih učesnika u saobraćaju: „Naročito je potrebno  obratiti pažnju na decu, njihovu bezbednost u neposrednoj blizini škola ali i na putevima kojim se kreću od kuće do škole i nazad“.

U okviru akcije koja promoviše bezbednost najmlađih u saobraćaju u četvrtak će za sve učenike prvog razreda biti prikazana pozorišna predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops