A- A A+

Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika

Promocija projekta „Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika“, održana je danas u Multimedijalnom centru. Projekat finansira Evropska unija, a realizuje Grad Novi Pazar u partnerstvu sa Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak”. Prisutnima se  na promociji obratio gradonačelnik Nihat Biševac.

“Mnogo pažnje posvećujemo socijalnoj zaštiti. Iz godine u godinu iz budžeta izdvajamo sve više sredstava, što uz sjajno partnerstvo sa Evropskom unijom, za rezultat  ima preko million i osam stotina eura investicija u  ovoj oblasti, a sve u cilju boljeg života građana. Novi Pazar je u tom smislu primer dobre prakse po čijem modelu druge opštine i gradovi apliciraju za sredstva”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo i socijalnu politiku Fevzija Murić istakao je da grad u partnerstvu sa EU ovim projektom želi da stvori održiva rešenja za interno raseljne i povratnike po readmisiji.

Projekat predviđa izgradnju deset kuća, podelu petnaest paketa građevinskog materijala za završetak radova na postojećim objektima i dvadeset grantova za ekonomsko osnaživanje interno raseljenih lica povratnika po sporazumu o readmisiji. Realizuje se  od jula 2018.  do jula 2020. godine, sa ciljem da podrži sprovođenje Lokalnog akcionog plana i ekonomski osnaži interno raseljena lica i povratnike po Sporazumu od readmisiji.  

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika