A- A A+

Vatrogasnoj jedinici u Novom Pazaru dva nova vozila

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić sastali su se u Beogradu sa državnim sekretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Milosavom Miličkovićem i pomoćnikom ministra i načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem kako bi se detaljno upoznali sa merama i radnjama koje su vatrogasci-spasioci preduzeli prilikom nedavnog požara u zgradi „Bor“ u Novom Pazaru.

Miličković i Marić su gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu i predsednici Skupštine grada Ifeti Radončić ukazali na sve probleme sa kojima su se vatrogasci-spasioci suočili prilikom intervencije, a pre svega na činjenicu da je požar prijavljen kasno, tačnije kada je već bio u razbuktaloj fazi. Kako su naglasili, uprkos činjenici da su vatrogasci stigli na lice mesta za svega šest minuta, kasna dojava je uticala na mogućnost da stradali budu evakuisani i spaseni.

Predstavnici Grada Novog Pazara izneli su svoje viđenje celokupnog događaja, kao i informacije sa kojima oni raspolažu, na šta su nadležni iz MUP-a odgovorili da se sprovodi detaljna analiza, a ukoliko se utvrdi da je bilo nekih propusta, biće preduzete adekvatne zakonske mere. Takođe, rečeno je da će oni biti detaljno upoznati sa izveštajem o postupanju i svim relevantnim činjenicama ovog događaja.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić upitali su predstavnike MUP-a i da li se planira unapređenje opreme Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, kao i dodatni prijem vatrogasaca, pre svega iz redova bošnjačke nacionalne manjine.

Predstavnici MUP-a su rekli da će u Novi Pazar do kraja ovog meseca stići jedno vatrogasno vozilo, dok će još jedno vozilo biti isporučeno u martu sledeće godine. Kada je reč o prijemu novih vatrogasaca, Miličković i Marić su istakli da je popunjenost Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru prilično dobra, ali da će biti razmotren i prijem novih vatrogasaca u skladu sa uslovima konkursa.

Predstavnici Novog Pazara su predložili i osnivanje dobrovoljnog vatrogasnog društva u ovom gradu, što je pozdravljeno od strane nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su rekli da će pomoći pri realizaciji tog projekta.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops