A- A A+

Gradonačelnik i predsednica Skupštine grada Novog Pazara obišli povređene u požaru

Dve osobe su stradale a osmoro je teže i lakše povređeno u požaru u stambenoj zgradi u ulici Rasima Halilovića u Novom Pazaru. Mesto tragedije i povređene obišli su gradonačelnik Nihat Biševac i predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić.

„Nenadoknadiv je ljudski gubitak koji smo danas pretrpeli kao grad i kao pojedinci. To je najteže. Učestvujemo u boli porodica žrtava ali moram reći da je žalosno što pojedinci i ovakve događaje koriste za prikupljanje jeftinih političkih poena, kazao je obilazeći mesto požara gradonačelnik Nihat Biševac. On je istakao da je evidentna i velika je i materijalna šteta nastala usled požara, ali da će grad  onima čiji su stanovi uništeni u stihiji pomoći i  nadoknaditi materijalni gubitak.

O tragediji za ceo grad govorila je i predsednica Skupštine Ifeta Radončić, ističući da se oseća se izuzetno neprijatno, ali i postavljajući jasna pitanja nagležnima:

„Šta radi vatrogasna služba, šta radi milicija? Da li su državni organi sproveli sve aktivnosti predviđene odlukom koju je donela Skupština u aprilu 2017., o stanju bezbednosti i merama koje treba da se preduzmu na obezbeđivanju sigurnosti građana Novog Pazara. Lokalna samouprava je zainteresovana da pomogne u osposobljavanju vatrogasne stanice.Kada smo se našli u ovakvoj situaciji ispostavilo se da novopazarski vatrogasci nemaju opremu, nemaju ništa. Moram reći da sam zgrožena odnosom državnih organa prema lokalnoj samoupravi, prema građanima Novog Pazara i pitanju njihove zaštite. Da li smo mi došli u situaciju da nam Raška sa 20 000 stanovnika pritekne u pomoć sa kompletnom opremom, a da vatrogasna u Novom Pazaru tu opremu nema“, istakla je predsednica lokalne skupštine.

U toku dana zasedao je Gradski štab za vanredne situacije a zakazana je i hitna sednica Gradskog veća.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops