A- A A+

Asfalt za meštane Selakovca, radovi u svim delovima grada

Kako se u Novom Pazaru infrastrukturni radovi izvode na više lokacija, razloga za zadovoljstvo imaju i meštani Selakovca, odnosno ulice 405.

“Asfaltiranjem ulice stvoreni su uslovi za normalan život. U pitanju je još jedan u nizu jasnih dokaza da aktuelna lokalna vlast vodi računa o potrebama građana, odgovorno i efikasno rešava probleme u svim naseljima na teritoriji Novog Pazara bez obzira o kom delu grada je reč”, rekao je odobrnik u lokalnom parlamentu Mirza Bektović.

Prezadovoljni meštani ističu da je Selakovac jedno od najvećih naselja u Novom Pazaru i da se, angažovanjem gradske vlasti uslovi za život u tom naselju u poslednjem periodu neverovatnom dinamikom menjaju na bolje. Naselje karakteriše veliki broj ulica i sve veći broj domaćinstava, što iziskuje infrastrukturno uređenje. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović najavio je do kraja ove godine realizaciju brojnih projekata upravo u ovom naselju.

“Zadovoljni smo intenzitetom i kvalitetom radova. U narednom periodu očekuju nas radovi u ulici 404. Rešeni su imovinsko pravni odnosi kod škole u Selakovcu, a to su ulice 408 i 409, gde će radovi, uz vođenje računa o neposrednoj blizini škole i početku nastave, takođe biti gotovi u građevinskoj sezoni. Kao i navedene, ulice 410 i 412 kod džamije, 415 pored autopijace i 426 imaju rešeno pitanje vodosnabdevanja, fekalne i kišne kanalizacije pa će sa asfaltnim radovima priča biti zaokružena”, rekao je Hasanović.

On je istakao da je u naselju Selakovac mnogo urađeno, ali i da se za predstojeći period znaju prioriteti.

“jedan od tih prioriteta nam je produženje kolektora fekalne kanalizacije koji je došao do ulica 419. i 420, kako bi u zimskom period spremili projektnu dokumentaciju za nastavak kolektora i prema ostalim ulicama u ovom naselju”.

Do kraja nedelje biće privedeni kraju radovi u Hercegovačkoj ulici, naselju Prlo koje gravitira prema Varevu i Barakovcima, što je idealan poklon meštanima uoči bajramskih praznika.

“Posle regulisanja kližista i izgrađenog potpornog zida, za vikend će biti nastavljeni radovi u Svojboru, a nakon Bajrama, mehanizacija će raditi i iz Stare lučne zgrade, kod gradske toplane, u ulici Ive Andrića, Kolubarskoj. U naredna tri meseca nećemo stati, kako bi građani bili zadovoljni. Moram da napomenem da su nakon obilnih kiša koje su pale u poslednjem periodu, seoski putevi u dosta lošem stanju. Zato će mehanizacija aktivno raditi po svim mesnim zajednicama, jer nam lepo vreme ide na ruku, da bi smo te puteve preuredili i ljudima sa seoskog područja olakšali kretanje”, rekao je Hasanović.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović podsetio je da će najmlađi sugrađani na različitim lokacijama dobiti osam novih igrališta, da su u toku uređenja parking mesta i zelenih površina na mestima koja su ranije bila zapuštena i pretvarana u divlje deponije.

Odmah nakon bajramskih praznika deci Novog Pazara biće zvanično predano na korišćenje jedno novo igraslište na rekreacionom centru, kao i jedno igralište na atletskom stadionu.

Gradska vlast je, sudeći prema reakcijama meštana, već opravdala očekivanja. Ipak, aktivnosti na unapređenju infrastrukture trajaće do kraja ovogodišnje građevinske sezone.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops