A- A A+

Počinju obuke odbornika za elektronsku skupštinu

U skladu sa početkom realizacije projekta uvođenja elektronske skupštine, predsednica Skupštine grada Novog Pazara Ifeta Radončić održala je sastanak sa predstavnicima, odnosno šefovima odborničkih grupa. Sastanku upriličenom sa ciljem definisanja rasporeda i sadržaja obuka koje će proći svi odbornici u lokalnom parlamentu, prisustvovali su menadžer projekata Esad Fazlić i koordinator Sead Mašović. Implementacija projekta vrednog 4.7 miliona dinara finansira se preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije.

Predviđene obuke sprovodiće zaposleni u Odeljenju za informacione tehnologije 27. i 28. avgusta, nakon čega će svaki odbornik zadužiti tablet računar neophodan kako bi elektronska skupština funkcionisala.

Elektronska skupština je vrsta posebnog portala u okviru zvanične stranice grada Novog Pazara, odakle će odbornici moći da preuzimaju elektronski materijal za sednice, a javnosti će biti dostupni svi skupštinski akti u skladu sa Poslovnikom o radu parlamenta.

Projekat je osmišljen sa ciljem da poveća transparentnost rada donosilaca odluka na lokalnom nivou, olakša rad odbornicima ali i da smanji troškove koji nastaju prilikom štampanja materajala za sednice. Na ovaj način, grad će uštedeti preko 2 milona dinara godišnje, a ništa manje značajan nije ni podatak da se prestankom razmene materijala u štampanoj formi drastično umanjuje korišćenje papira, i povećava svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops