A- A A+

Đaci generacije nagrađeni na svečanom prijemu

Najbolji učenici generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola dobili su od grada Novog Pazara posebne pohvale i novčane nagrade za istaknute rezultate u dosadašnjem školovanju.

Najbolji učenici osnovnih škola dobili su po 30 000 a srednjih škola po 50 000 dinara. Sem novčanog iznosa iz gradskog budžeta, svaki od zvanično najboljih učenika u 2017/2018. godini dobio je u znak podrške, dodatnih 100 eura od privatne kompanije NOVA DPI, koja je i prošle godina obradovala đake generacje.

Mlade ljude o čijim učeničkim zalaganjima svedoče konkretni rezultati ugostio je tradicionalno, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Jednoglasno kažu da „pored stečenog znanja status najboljih donosi i čast da se nove generacije učenika ugledaju baš na njih“ i oduševljeni su što grad u njima pepoznaje razvojni potencijal. Susret sa gradonačelnikom opisuju kao posebnu čast a gradonačelnik ističe da je oduševljenje susretom obostrano.

„Najveće je zadovoljstvo kad uvidite da su, iako izuzetno mladi, a mnogi od njih su još uvek deca, uspeli da shvate kako budućnost treba graditi na znanju i obrazovanju. Radom i zalaganjem ovi dečaci i devojčice, učenici osnovnih i srednjih škola, ne grade samo sopstveni, već i prosperitet svih građana Novog Pazara. Oni su budući lideri zajednice, za koju godinu nova generacija stručnjaka u različitim profesijama koja će dati najbolje od sebe da pomogne razvoju grada, na šta smo bezgranično ponosni“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ne zaboravljajući u pozdravnoj reči roditelje i nastavnike učenika i njihovo zalaganje da deca postanu najbolji promoteri svoje generacije.

Da obrazovanju mladih generacija grad pridaje posebnu pažnju pokazuje i podatak da je u odnosu na 2016. kada je za obrazovanje iz lokalnog budžeta izdvojen 121 milion dinara, iznos u 2018. gotovo dvostruko veći i dostiže 223 miliona dinara.

Na području Novog Pazara je u proteklih nekoliko godina mnogo toga urađeno i u pogledu poboljšanja kvaliteta nastave u školama, sanacijom i rekonstrukcijom postojećih i izgradnjom nekoliko osnovnih i srednjih škola. U planu je izgradnja osnovne škole u Šutenovcu, a kako bi prostorni kapaciteti obrazovnih ustanova bili iskorišćeni na najbolji mogući način, značajna sredstva grad izdvaja i za edukaciju učitelja i nastavnika sa ovog područja.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika