A- A A+

Podsticaji za nova zapošljavanja

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martionović svečano je uručio ugovore korisnicima programa zapošljavanja i stručne prakse. U cilju nastavka smanjivanja porblema nezaposlenosti, gradonačelnik Nihat Biševac i direktor novopazarske filijale Fahrudin Đekić koji potpisali su Sporazum o realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih LAPZ-om za 2018.

Direktor Martinović je kazao da je u ovoj fazi završen proces odabira kandidata: „Izabrano je nešto više od 300 lica, to nije sve. Imamo na raspolaganju program pretpristupe pomoći Evropske unije koji je otvoren do 11. juna. U okviru saradnje sa Novim Pazarom nastavjamo sufinansiranje LAPZ. Kroz ova tri programa Nacionalna služba zapošljavanja je uložila preko 50 miliona izdvojila za ove namene.“ On je dodao da čvrsto veruje da programi otvranja novih radnih mesta i samozapošljavanja uvek završavaju zapošljavanjem i imaju najveće efekte.

Direktor novopazarske filijale Fahrudin Đekić kazao je da se nastavlja odlična saradnja sa gradom Novim Pazarom. „Svake godine imamo veći iznos ulaganja u aktivne mere zapošljavanja. Osim programa koji finansira Vlada Republike Srbije imaćemo i programe koji se finansiraju iz IPA fondova. Kada je u pitanju samozapošljavanje, zastupljene su uslužne delatnosti, ali i proizvodnja.“, rekao je Đekić.

Gradonačelnik Nihat Biševac se osvrnuo na to da grad u svom budžetu izdvaja 10 miliona dinara za Lokalni akcioni plan zapošljavanja. „Na ovaj način će biti zapošljeno 100 ljudi. To je direktna pomoć našim poslodavcima u proizvodnji i uslužnoj delatnosti jer će dobijati 200 000 dinara po novozaposlenom. To je jedna mala fabrika od 100 ljudi koji će se zaposliti. Problem zapošljavanja nije samo problem republike i Nacionalne službe za zapošljavanje. Za Grada Novi Pazar ovo je veoma značajno pitanje, i mi se kroz razna izdvajanja trudimo da problem nezaposlenosti smanjimo.“, rekao je gradonačelnik.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops