A- A A+

Savet za zdravlje o formiranju novih savetovališta

Na današnjoj sednici Saveta za zdravlje razmatrano je fromiranje dva važana savetovališta, za dijabetes i onkološke bolesti. Predsednik Saveta za zdravlje, Fevzija Murić, je govoreći o značaju

Savetovališta za dijabetes, rekao da ova bolest ne mora da bude teška ako se pravilno tretira. „Izuzetno važna za dijabetičare je da disciplina. Mnoge komplikacije i kardiovaskularni problemi upravo nastaju zbog neblagovremeno i nepravilno lečenog dijebetesa. Tim pacijentim je potreno jako mnogo pažnje i edukacije“, rekao je Murić. Govoreći o Savetovalištu za onkološke slučajeve, on je kazao će se obolelima na taj način pružati podrška i pomoć kao i smetnice gde i kome mogu da se obrate i koja prava mogu da ostvare. „Želimo da kroz insistucije sistema da oživimo nešto što je postojalo.“, zaključio je predsednik Saveta za zdravlje.

Savet je razmatrao problem higijene i epidemije morbila. Savet konstantno prati širenje morbila. Kako je došlo do povećanja obuhvata vakcinacijom, došlo je do pada širenja bolesti.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika