A- A A+

Gimnazijalci preduzetničkog duha gosti gradonačelnika

Učenički tim „MB honey bomb “novopazarske  Gimnazije pobednik je nacionalnog omladinskog takmičenja u preduzetništvu, održanog  u Beogradu.

Gimnazijalci su pre dvadeset dana sa svojim biznis planom i “medom u kapsulama” pobedili i na gradskom takmičenju. Projekat preduzetničkog takmičenja srednjoškolaca Srbije posredstvom Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo realizuje Razvojna agencija Srbije, a učenici su povodom ostvarenog rezultata bili gosti gradonačelnika Nihata Biševca.

Gradonačelniku su otkrili da je za najbolji rezultat na republičkom nivou bilo potrebno pet meseci intenzivnog timskog rada.

“Bilo je zadovoljstvo raditi sa ovim sastavom učenika. Uspeh na lokalnom takmičenju dao  nam je razloga da verujem oda ćemo uspeh ponoviti i na nacionalnom planu. Priznanje nam je izuzetno važno jer su učenici imali priliku da nadmetanjem u izradi biznis planova pokažu svoju kreativnost i preciznost. Najbolja poslovna ideja i način na koji je ta ideja prezentovana stvorili su razliku od 100 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu”, kazala je ovim povodom Nezrina Nicević, školski psiholog i mentor tima.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da grad posebnu pažnju posvećuje podršci mladima i razvoju obrazovanja. Čestitao je članovima “MB honey bomb tima” na ostvarenom uspehu, istakavši da su na inovativan način, biznis planom koji je daleko bolji od konkurentske ponude, potvrdili svoj preduzetnički potencijal.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika