A- A A+

Među “Gradovima u fokusu” Novom Pazaru sredstva Ministarstva kulture i informisanja

Gradu Novom Pazaru su na konkursu "Gradovi u fokusu 2017." Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, odobrena sredstva u iznosu od 6 miliona dinara. Od toga, 4 miliona je predviđeno za proces digitalizacije bioskopa u Kulturnom centru, a 2 mliona za sanaciju krova ove ustanove. Tim povodom svečanom prijemu organizovanom u beogrdskom Klubu poslanika, prisustvuju gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, pomoćnik gradonačelnika Nihat Hasanović i direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Memić je, komentarišući odluku Ministarstva da Novi Pazar dobije deo novca predviđenog konkursom, rekao da je “izbor našeg grada potvrda da Vlada Srbije prepoznaje napore na loklanom nivou u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova u zajednici, zbog čega pruža konkretnu podršku.

“Što se Kulturnog centra tiče, moram reći da su obezbeđena sredstva samo deo ulaganja koja planiramo u skladu sa našom dugoročnom politikom poslovanja i odlukom da radom i investicijama Kulturni centar pretvorimo u centar gradskih dešavanja i mesto koje okuplja kvalitetne stvaraoce iz različitih oblasti. Veliki deo posla je završen i vidljiv, ali uvek idemo korak dalje”, kazao je direktor KC Novi Pazar Husein Memić.

Od 72 grada u Srbiji koja su se prijavila na konkurs, Grad Novi Pazar je među 20 gradova kojima su sredstva odobrena.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops