A- A A+

Ministarstvo će sredstva za izgradnju OŠ u Novom Pazaru obezbediti iz fondova EU

Ministarstvo nije opredelilo sredstva u budžetu  za izgradnju škole, novac će obezbediti iz fondova EU

Narodnik poslanik dr Muamer Bačevac, na diskusiji u skupštini pitao je ministra Šarčevića da li budžetu ministarstva postoje opredeljena sredstva za izgradnju osnovne škole u Novom Pazaru u iznosu od 6.000.000 eura kako se speuklisalo u medijima. Ministar je odgovorio da budžetu nema novca za tu namenu ali da će ministarstvo preko projekata obezbediti stredstva iz fondova EU, od kojih će biti izgrađena još jedna osnovna škola koja je neophodna Novom Pazaru.

Bačevac je za skupštinskom govornicom izjavio da je lokalna samouprava Novog Pazara locirala adekvatnu parcelu i izradila idejni projekat za školu i vrtić. Planirano je da se škola i vrtić grade u naselju Šutenovac čime će se rasteretiti trenutno najbrojnija OŠ “Vuk Karadžić”. Predstoje pregovori o kupovini zemljišta, budući da su parcele u privatnom vlasništvu.

Prvi razgovor o izgradnji nove škole odigrao se u septembru prošle godine, prilikom otvaranja renovirane škole OŠ “Stevan Nemanja”, kada je ministar posetio Novi Pazar. Tom prilikom ministru je predočeno s kojim se problemima suočavaju škole u Novom Pazaru i predloženo je da se izdradi nova osnovna škola.  U narednom periodu, grad će sarađivati sa ministarstvom kako bi se projekat izgradnje škole što pre desio.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops