A- A A+

Projekat Podrške razvoju privatnog sektora dao odlične rezultate

Razvojna agencija Srbije i USAID Serbia obeležile su završetak četvorogodišnjeg Projekta za razvoj privatnog sektora (PSD). Za uspešno sprovđenje projekta Regionalnoj razvojnoj agenciji SEDA uručena je zahvalnica.

“Ovaj projekat je bio veoma značajan za prviredu Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Pružali smo podršku prilikom osnivanja novih preduzeća, stvaranja novih radnih mesta, ali smo pružili finansijsku i nefinasijsku pomoć za firme koje postoje dugi niz godina. Od 40 novosnovanih firmi u okviru ovog projekta, čak 29 je osnovano uz pomoć SEDA-e. To govori i o spremnosti naših privrednika da koriste raspoloživa sredstva, ali i o spremnosti Regionalne razvojne agencije Sandžaka da im u tome pomogne”, rekao je Samir Kačapor director RRA SEDA.

Gradonačelnik Nihat Biševac bio je gost na svečanosti povodom završetka programa. “Naše strateško opredeljenje je da osnažujemo domaću privredu. Ovakvi rezultati ohrabruju i drago mi je da smo još jednom pokazali preduzetnički duh. Ovim projektom je pružena finansijska pomoć privrednicima i stvorena je pozitivna poslovna klima.Posebno je značajno da su se privrednici povezali među sobom, jer je to najbolji način da pristupaju tržištu i međunarodnim fondovima.”, rekao je gradonačelnik.

Kao primer najbolje prakse predstavljen je projekat Pešter agro klaster.

Kroz projekat je podržano 184 preduzeća i osam klastera, otvoreno je oko 500 novih radnih mesta, oko 160 na određeno i više od 1.600 sezonskih radnih mesta. Projekat je realizovan uz podršku partnera Regionalna razvojna agencija Zlatibor Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka - SEDA Centar za razvoj Jablanickog i Pcinjskog okruga RDA Kraljevo.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika