A- A A+

Jadranski sajam: Novi Pazar prepoznaju po kulturnim i sportskim manifestacijama

Drugi dan sajma METEBS u Budvi,  na štandu Regionalne turističke organizacije Sandžaka protiče u druženju sa ljubiteljima turizma, kulture i umjetnosti. Mnogobrojnim posjetiocima predstavljene su manifestacije koje karakterišu Novi Pazar, a to su: muzički festival Stari Grad, Dani dijaspore, Ljetni vašar i Sopoćanska viđenja. Posjetioci su bili zainteresovani i za biatlon u Sjenici, Dane sjeničke pite, rafting na Ibru, tutinsku Džipijadu, Komaransku Košiju i Limske darove u Prijepolju.

“Grad Novi Pazar svi prepoznaju po kvalitetnim, tradicionalnim kulturnim i sportskim događajima, umjetnici su posebno zainteresovani za našu koloniju Sopoćanska viđenja , a mladi za festivale, slično je za Sjenicu i Tutin. Lov i ribolov, pješačenje, planinarenje, biciklizam, rafting, paraglajding i skijanje su aktivni odmor u prirodi, za koji su najviše zainteresovani strani posjetioci Sajma.,, rekao je direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka Haris Gegić.

Na sajmu u Budvi pored kulturnih potencijala, posjetiocima  je predstavljen i vjerski turizam. Prvi put na ovakvoj manifestaciji promovisan je i program i RTV Novi Pazar.

Izvor: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika