A- A A+

Akcionim planom i subvencijama do većeg broja zaposlenih

Usvajanjem lokalnog akcionog plana za 2018. godinu definisan je ključni instrument politike zapošljavanja na lokalnom tržištu. Akcioni plan zapošljavanja sadrži sve segmente koje predviđa i Zakon o zapošljavanju a ujedno je detaljna analiza stanja u zajednici. Akcioni plan usvojen je na današnjoj redovnoj sednici Saveta za zapošljavanje, u toku koje su definisane i aktivne  mere smanjenja nezaposlenosti.

„Lokalna  samouprava je prepoznala mogućnost definisanja uslova kojima će povećati nivo radnog angažovanja građana. Za sprovođenje mera subvencionisanog zapošljavanja iz budžeta grada predviđeno je 10 miliona dinara i to za teže zapošljive kategorije“, kazao je član Saveta za zapošljavanje Mirza Bektović.

Grad će podneti zahtev prema nadležnom ministarstvu kako bi obezbedio i dodatnih 10 miliona dinara. Taj kao i novac iz gradskog budžeta, namenjeni su  kao podsticajno sredstvo poslodavcima, da bi za 200 000 dinara po radniku, osigurali zaposlenje za 100 lica sa  evidencije Nacionalne službe.   

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika