A- A A+

Uspesi Adema Mehmedovića tek započet niz na međunarodnoj sceni

Mlad i talentovan, svetski a naš, pijanista Adem Mehmedović nastaviće stazama uspeha uz podršku grada Novog Pazara. Najnoviji u nizu  rezultata na međunarodnoj sceni, nedavni uspeh u Istanbulu gde je Mehmedović zasenio sve u kategriji najmlađih takmičara, dokaz je da će novih rezultata biti.

“Želim da svojim radom i delovanjem dokažem da grad treba a bude mesto koje ima šta da kaže i koje na najbolji način, zahvaljujući kvalitetnim ljudima, predstavlja sebe”, kazao je Mehmedović.

Mladić čija ljubav prema muzici datira iz vremena najranijeg detinjstva i razvijala se lagano, prešavši put od rok end rola do klasične muzike, dobiće od grada stipendiju. Gradonačelnik Nihat Biševac najavio je da će grad i Kulturni centar za “čudo od deteta” zajedničkim snagama obezbediti i klavir, koji je Mehmedoviću, uprkos neverovatnom putu, nedostajao.

“Ponosni smo na njegove rezultate i učinićemo sve kako bi ovakav talenat u svoju listu uspeha upisao nove podvige. Adem Mehmedović je dokaz da u našem gradu žive mladi i za različite oblasti umetnosti izuzetno talentovani ljudi”, kazao je Biševac.

Iako je završio muzičku školu, Adem Mehmedović je zapravo samouk, jer je do toga da se o njemu danas priča došao postepeno i sam. Pored neverovatnog talenta ovog momka krasi i nestvarna upornost u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Profesore ali ni sve druge koji su imali prilku da prate njegov rad ne ostavlja ravnodušnim. Svi elementi spojeni u pravo vreme i na pravom mestu rezultirali su ne samo brojnim nagradama već i činjenicom da je on danas, iako ima samo 22 godine, saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i to najmlađi u istoriji ove ustanove. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika