A- A A+

Grad Novi Pazar na listi transparentnih lokalnih samouprava

Novi Pazar je po istraživanju koje sprovodi Transparentnost Srbija,  u 2017. zauzeo dvanaesto mesto (sa 39 bodova) i iza sebe ostavio Beograd (34), Jagodinu (26) i Preševo sa 11 bodova.

Transparentnost Srbija predstavila je rezultate istraživanja o transparentnosti lokalne samouprave LTI 2017. Rezultate istraživanja, koje je sprovedeno uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, na konferenciji u  Medija centru su predstavili predsednik TS profesor Vladimir Goati, programski direktor Nemanja Nenadić i saradnik TS Zlatko Minić. Istraživanje pokazuje da postoji određeni napredak kod većine posmatranih opština. Prilikom predstavljanja rezultata konstatovano je da prostor i potreba za unapređenje transparentnosti u jedinicama lokalne samouprave i dalje postoje.

Posmatrano po kategorijama, najbolje su ocene po pitanju transparentnosti podataka o javnim nabavkama, slede oblast informatora o radu i slobodnog pristupa informacijama, dok je stanje najlošije po pitanju javnih preduzeća i ustanova.

U odnosu na ranija istraživanja Transparentnosti Srbija, Novi Pazar je znatno popravio svoju poziciju, što potvrđuje da su otvorenost prema gradjanima, transparentnost  i funkcionalnost prioriteti u radu  lokalne samouprave.

Izvor: indeksonline.rs

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika