A- A A+

Netačni navodi Fehratovića su štetni po građane i ne priliče narodnom poslaniku

Tvrdnje poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahje Fehratovića da je u postupku realizacije projekta rekonstrukcije OŠ „Stefan Nemanja“ napravljen niz propusta, te da škola nema spoljnu izolaciju odnosno fasadu, uznemirile su javnost. Upravo u želji da zaustavi  tendencije pojedinih struktura da građanima zarad političkih poena nanose štetu, navode je prokomentarisao gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši da je interes preko hiljadu učenika, njihovih roditelja i svih Novopazaracva na prvom mestu.

„Navodi narodnog poslanika BDZS Jahje Fehratovića izneti nedavno u republičkoj Skupštini o stanju u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ nisu tačni. Rekao je da u školi nije urađena fasada a ja ovim putem želim da kažem da smo uz pomoć Kraljevine Norveške i Vlade Srbije, ne samo uradili fasadu nego je čitava škola preuređena. Škola je dobila novi krov, instalirano je novo grejanje,  mokri čvorovi i fasada, zamenjene su kompletne električne i vodovodne instalacije. Možemo razgovarati o boji fasade i o tome da li se boja nekome dopda ili ne, a oko postojanja  fasade ne treba polemisati. Neistine iznete u Skupštini ne priliče jednom narodnom poslaniku“, kazao je Biševac.

Direktor Osnovne škole Stefan Nemanja Edin Dugopoljac istakao je da će protiv svih koji su iznoseći u javnost neistine u vezi sa projektom rekonstrukcije škole, napravili pometnju i narušili ugled obrazovne ustanove, biti podnete krivične prijave. Dugopoljac je kazao da je nedobronamernim  i netačnim navodima u političke svrhe naneta šteta  svim građanima Novog Pazara, učenicima i roditeljima škole ali i donatorima, koji su novac za rekonstrukciju namenili sa namerom da poboljšaju  kvalitet obrazovanja u Novom Pazaru. Dugopoljac je ovim povodo za sutra najavio konferenciju za novinare, na kojoj će, zarad  važnosti da javnost zna istinu,biti prezentovani detalji projekta rekonstrukcije i adaptacije OŠ „Stefan Nemanja. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika