A- A A+

Skupština najmlađih - nezaboravno iskustvo i pravo da dete bude dete

Na tradicionalnoj Dečjoj skupštini grada Novog Pazara a u okviru manifestacije „Dečja nedelja“ doneto je niz izuzetno važnih odluka od kojih je predsedavajući Tarik Bojadžić, učenik OŠ „Rifat Burdžević Tršo“ izdvojio Odluku o pravima deteta.

Pravo da dete bude dete,  da svaki dečak i devojčica bude poštovan, srećan, voljen, da raste i izrazi svoje mišljenje, i niz  drugih elemenata ove odluke   sa posebnom radošću podržala je i predsednica Skupštine grada Novog Pazara, Ifeta Radončić. Predsedavajuća gradskim parlamentom istakla je da je Dečja skupština deo divne tradicije i da je tokom današnje sednice oduševljena.

„Deca su pokazala izuzetno inteteresovanje za današnju skupštinu. Moram reći da su svi došli spremni i  zbog toga njihovim nastavnicima treba odati priznanje.  Imamo čime da se ponosimo, jer ova divna deca, ovi mali ljudi velikih ideja jesu naša budućnost u koju treba ulagati“.

Predsednica Skupštine istakla je da su sva pitanja i predlozi  mališana na Dečjoj skupštini  koncipirani jasno i konkretno i da ta  razmenjena mišljenja treba uvažiti.

Mališani su nakon zajedničkog fotogradisanja predsednici novopazarskog parlamenta Ifeti Radončić uručili simboičan poklon.

Foto galerija

 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika