A- A A+

Biševac o vršnjačkom nasilju i bezbednosti učenika “Sigurnost dece je na prvom mestu”

U okviru projekta “ Osnove bezbednosti dece”, u OŠ „Bratstvo“, održana je tribina na temu vršnjačkog nasilja, na kojoj su govorili gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i načelnik PU Rešad Džanković.

„Podržali smo ovaj projekat Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova, jer nam je bezbednost gradjana a pre svega dece, uvek na prvom mestu. U sadanji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u svim školama u Novom Pazaru biće instaliran i video nadzor kao jedan od načina povećanja nivoa bezbednosti“, rekao je ovim povodom gradonačelnik Nihat Biševac. Gradonačelnik je istakao važnost dijaloga i edukacije na temu vršnjačkog nasilja, ali kazao da se naš grad po ovom pitanju ne razlikuje od drugih lokalnih samouprava u Republici.

U oviru projekta „Osnove bezbednbosti dece“, u školama u Novom Pazaru i širom Srbije biće održan niz predavanja koja obuhvataju osam razlitih oblasti bezbednosti. Predavanjima će biti obuhvaćeni učenici 4. i 6. razreda.

Projekat je započeo u proleće, nakon što su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisali Protokol o saradnji na programu „Osnove bezbednosti dece“.

Cilj programa je sticanje novih i unapređenje postojećih znanja, veština i stavova radi podizanja bezbednosne kulture učenika.  Oblasti koje će biti realizovane kroz nastavu su: bezbednost dece u saobraćaju; policija u službi građana; nasilje kao negativna pojava; prevencija i zaštita dece od opojnih droga i alkohola; bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža; prevencija i zaštita dece od trgovine ljudima; zaštita od požara i zaštita od tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika