A- A A+

Međunarodni film „Rat race“ biće sniman i u Novom Pazaru

Novi Pazar  je u poslednjih nekoliko godina postao  filmska prestonica. Otuda ne čudi da su autori ostvarenja - Trka pacova (Rat race), koje će biti snimano u Italiji i Nemačkoj, kao treće odredište za nastanak filma odabrali sandžačku prestonicu.

Film potpisuje nemačko italijanska produkcija Preview production i producent Joachim Schoeder. On je prisustvujući konferenciji za novinare, na kojoj je rečeno da će scene u Novom Pazaru nastajati na različitim lokacijama u periodu od 9. do 19. septembra ove godine, istakao da grad nije slučajno odabran kao mesto snimanja filmske priče.

“Dobili smo od grada izuzetnu logističku podršku što nam je  bitno jer u velikoj meri olakšava posao. Retko topla dobrodošlica s vađe strane i to nam je jako važno. Što se filma tiče, reč je o istinitom događaju sa kraja 20. veka, priči proživljenoj u Prištini u kontekstu nemilih događaja na Balkanu i na ovim prostorima. Priča je po žanru crna komedija u isto vreme puna realnih emocija, elemenata loše sudbine  smeha. Spojili smo divne glumce, među kojima će jedan Amerikanac glumiti ubicu, a vaša sugrađanka, Novopazarka Albanku Tartanu, glavni ženski lik u priči”, kazao je Schoeder.

Tobias Streck, reditelj na ovom projektu kaže da je po obilasku lokacija, bilo potpuno jasno da Novi Pazar odgovara scenariju i potrebama snimanja jednog ovakvog  filma.

“Vaš grad  potpuno odgovara estetici filma i ima izuzetna mesta. Velika mi je čast da radimo upravo kod vas”, rekao je Streck.

Glavna ženska uloga u ovom ostvarenju dodeljena je našoj sugrađanki Lemani Bećirović, koja kaže da je pred njom veliki izazov i da će na kraju biti ispričana  jedna zanimljiva priča. Ona će, sem u Novom Pazaru, svoj scene snimati u Italiji.

Osim Lemane Bećirović, ulogu u filmu imaće i Hivzo Nezirović, lice poznato našim sugrađanima i čovek zadužen za koordinaciju sa statistima ali i mnoge druge zadatke oko organizacije samog snimanja.

Od domaćih glumaca u filmu igraju i poznata imena: Boris Milivojević, Nevena Ristić, Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, koji u Novi Pazar stižu danas.

Za potrebe filma, povremeno će u nekim delovima grada doći do imena u režimu saobraćaja, o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika