A- A A+

Dečja hitna služba deo novog Urgentnog bloka

Izgradnjom novog urgentnog bloka pri novopazarskom Domu zdravlja,za najmlađe pacijente biće obezbeđena jedinica dečje hitne službe.

„Na taj način će deca biti pošteđena slika koje se u pojedinim momentima mogu videti u Hitnoj službi, jer nisu retke sitacije da se suočavamo sa urgentnim, izuzetno teškim stanjima starijih pacijenata. Želja nam je da najmlađe poštedimo stresa koji  boravak u prostorijama sa odraslim korisnicima usluga može za sobom nositi“, kazao je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

„Važan projekat je u pitanju, ne samo za Dom zdravlja i naše pacijente već i za čitav grad i region. Novi blok znači i bolji kvalitet zdravstvenih usluga, jer je postojeća služba izuzetno opterećena i  radi već duži period u teškim uslovima. Mnogo je pacijenata, veliki je grad i ovim projektom rešićemo nekoliko krupnih problema u isto vreme“.

Izgradnja Urgentnog bloka je u toku, a kadrovski plan je, prema rečima Ćorovića sklopljen zapošljavanjem jednog broja medicinskih sestara i obezbeđivanjem četiri specijalizacije iz oblasti urgentne medicine za mlade lekare. Direktor veruje da će novi blok sem prostorno i tehnički, i kadrovski biti na zavidnom nivou , kako bi se nastavila tradicija pružanja kvalitetnih usluga pacijentima, čije je zbrinjavanje  prioritet.

Radove na izgradnji objeta obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

„Projekat vredan 693 hiljade eura finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, dok Grad sopstvenim sredstvima učestvuje sa 15 procenata od pomenutog iznosa. Učestvovaćemo u nabavci opreme i kupovini dva neophodna vozila hitne pomoći. Kada se sve završi, projekat bi trebalo da premaši iznos od milion eura“, kazao je obilazeći radove na Urgentnom bloku gradonačelnik Nihat Biševac.

Prilaz novoj zgradi Hitne službe i prijemnim prostorijama predviđen je direktno sa glavne ulice, što je još jedna olakšavajuća okolnost u odnosu na postojeći objekat. Nova zgrada, će, prema projektu imati tri nivoa a radovi  na izgradnji bi trebalo da budu gotovi do proleća. 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops