A- A A+

"Duh mladosti" i u Novom Pazaru

Lokalni koordinator realizacije najvećeg omladinskog projekta SPIRIT OF YOUTH koji će se predstaviti i u Novom Pazaru je Državni univerzitet. Reč je o jednom od najvećih globalnih međunarodnih omladinskih projekata u Evropi, u čijoj realizaciji učestvuje preko 4.000 mladih volontera (osnovci, srednjoškolci i studenti) iz 12 zemalja, i oko 30 gradova.

Osnovni ciljevi projekta karavana "Duh mladosti" u Srbiji su promocija dualnog obrazovanja, preduzetništva, promocija sporta (vežbanja), aktivizam mladih, volonterizam, kao i njihovo umrežavanje.  

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić pozvao je sve mlade da 30. jula ove godine, kada će grad biti domaćin manifestacije, uzmu učešće.

"U prilici smo da ugostimo izuzetan projekat. Karavan je obišao sedam od 30 predviđenih gradova i opština i predstavlja projekat koji spaja mlade, njihova znanja i kapacitete iz različitih oblasti".

Karavan "Duh mladosti" biće upriličen kako je već rečeno, 30. jula ove godine, na trgu Isa bega Isakovića, u centru grada.

Spirit of Youth je nastao u Beogradu 2010. godine, kada je  pokrenut od strane studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja ("DIF"), Univerziteta u Beogradu.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika