A- A A+

Četiri nove kuće za poplavom ugrožene porodice u Jaklji

Prošlogodišnje martovske poplave na području Novog Pazara neke od naših sugrađana ostavile su bez krova na glavom. Za četiri porodice u naselju Jaklja, čija je imovina u poplavnom talasu potpuno uništena, biće izgrađeni novi stambeni objekti. Radove je obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima. Izgradnju kuća obezbedili su Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije i organizacija ARBEITER-SAMERITER-BUND DEUTCHLAND E.V, uz podršku Evropske unije, grada Novog Pazara, Štaba za vanredne situacije i Odeljenja zavanredne situacije i poslove odbrane.

Prvi čovek grada Nihat Biševac istakao je da Novi Pazar na žalost u poslednjih nekoliko godina ima dosta negativnog iskustva kada je o poplavnim talasima na ovom području reč, ali da  pomoć ugroženima nikada nije dovedena u pitanje.

„Vrednost radova je 90 000 eura. Započeta je izgradnja tri, a u planu je još jedan objekat i taj deo je u proceduri. Objekti će biti opremljeni svime što je neophodno. Želimo da pomognemo našim sugrađanima koji su mimo svoje volje i uticaja u izuzetno teškoj situaciji“, kazao je Biševac nakon obilaska terena.

Grad je za ove porodice godinu dana plaćao smeštaj, a u medjuvremu se ukazala prililika da njihov problem bude trajno rešen, i uz nesebično zalaganje svih aktera, tako će i biti. Sami meštani su izuzetno srećni i prema sopstvenim rečima, ne postoji način da izraze svoju zahvalnost gradu, donatorima i svima koji su nesebično pomogli da ova priča dobije srećan kraj. Priznaju da je  neposredno nakon prošlogodišnjih poplava ovako neštodelovalo kao  nemoguće, ali su se ubrzo uverili da podrška neće izostati. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika