A- A A+

IT karavan startuje iz Novog Pazara

Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije i ove godine promoviše kampanju “IT KARAVAN“, pod sloganom „Pametno i bezbedno“. Karavan će obići 15 gradova i opština a krenuo je, kao i prošle godine, iz grada mladih – Novog Pazara.

Gradonačelnik Nihat Biševac poželeo je učesnicima karavana sreću istakavši da naš grad nije slučajno odabran za mesto odakle manifestacija kreće.

„Deca od 10 do 19 godina starosti su i prema statistici na nivou Srbije naše najveće bogatstvo. Drago mi je što će mladi na ovaj način imati priliku da se upoznaju sa prednostima korišćenja interneta ali i opsnostima koju neadekvatno korišćenje ovog servisa može da ima.“

Karavan je okupio veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola i kroz interaktivnu prezentaciju  objašnjeno je šta sve internet nudi, kakve zamke vrebaju usled nepravilnog korišćenja društvenih mreža ali je prezentovano i koje su prednosti korišćenja informaciono komunikacionih tehnologija u obrazovnim procesima.  Sledeća stanica karavana je Pirot a do kraja ovogodišnje kampanje ovaj oblik prezentovanja biće upriličen u 13 gradova i opština u Republici. 

Partneri Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija na ovogodišnjem projektu su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, kompanija Majkrosoft i organizacija „Save the children“.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika