A- A A+

Jemuoviću (RTSNP) evropsko priznanje za video novinarstvo

Jemuoviću (RTSNP) evropsko priznanje za video novinarstvo

Dopisnik RTS-a iz Novog Pazara Dušan Jemuović dobitnik je nagrade na konkursu Evropskog udruženja javnih servisa (CIRCOM), u kategoriji video-novinarstvo. Jemuović je priloge snimao i montirao mobilnim telefonom a emitovani su u okviru emisija RTS „Tako stoje stvari“, Informativnog programa i "Ovo je Srbija". Ovo priznanje je najveći domet u savremenom evropskom video  novinarstvu, i dodeljuje se za priče koje novinar radeći i svoj uobičajeni posao,  snima i montira sam.

Jemuović koji je za deset godina novinarskog rada i  saradnje sa RTS emitujući priče iz Novog Pazara ostavio jasan trag u prezentovanju našeg grada ističe da je nagrada veliko priznanje ne samo njemu, već i RTS-u.

„Nagrade su dodeljene u deset kategorija. Prošle godine smo dobili nagradu za muziku a ovoga puta u oblasti video novinarstva. Značajno priznanje je u pitanju ali pre svega veliki podsticaj za mene i medijsku kuću u kojoj radim. Novi Pazar, Sjenica, Tutin i Pešter su od samog početka pokazali svoju gostoljubivost, pa tako nikada ne ugovaramo priče. Svaka osoba u ovom regionu je priča, naše je samo da se pojavimo i uvek budemo dobrodošli.“, istakao je Jemuović, kome je čestitku ovim povodom uputio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

U čestitki prvog čoveka grada Novog Pazara navodi se da je „Dušan Jemuović ozbiljno priznanje dobio kao potvrdu da svom poslu pristupa ozbiljno i savesno, u skladu sa kodeksima profesije,  uprkos činjenici da novinarski posao u ovom teškom vremenu nosi određene izazove i odricanja“.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops