A- A A+

Brdske trke SAKS-a u aprilu pred Novopazarcima

Sportski auto karting savez Srbije u želji da decentralizuje takmičenja, obišao je i Novi Pazar. Od gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, predstavnici Saveza dobili su podršku u svojoj nameri. Ako  sve bude kako je zamišljeno, trke na ovom prostoru održaće se krajem aprila ove godine.

„Na ideju smo došli zahvaljujući Esadu Došljaku Boletu. Danas smo ovde i biramo jednu od dve potencijalne staze koje bi trebalo da se voze u okviru nacionalnog šampionata Srbije i to u terminima 29. i 30 aprila 2017. godine“, rekao je ovim povodom Goran Toroman ispred SAKS-a.

Iz Auto karting saveza ubeđeni su da će se nakon decentralizacije takmičenja i održavanja trka u Novom Pazaru, na ovim prostorima pojaviti neke nove trkačke nade. Trkom u Novom Pazaru biće otvorena ovogodišnja sezona šampionata Srbije. Kako je interesovanje za karting izuzetno očekuje se veliki broj gostiju iz čitave zemlje. Staze na kojima će takmičari voziti, prema proceni stručnjaka, mogle biu biskoj budućnosti, uz neznatno uređenje, da posluže i za takmičenja na evropskom nivou.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops