A- A A+

“Bazar rukotvorina” povezuje najmlađe sa stvaralaštvom majki i baka

“Pazarski bazar rukotvorina” nastao je kao rezultat težnje jednog broja naših sugrađanki da svoju i kreativnost i zainteresovanost za popularizaciju domaće radinosti pretoče u konkretno stvaralaštvo. To što rade čine javnosti svakodnevno dostupnim, izazivajući oduševljenje. Članice ovog veoma zanimljivog udruženja bile su gošće gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i tokom susreta prezentovale su dosadašnji rad ali i svoje buduće planove.

Udruženje čije članice povezuje izuzetno zanimljiva delatnost krase entuzijazam, stvaralački potencijali i nastojanje da na savremen način prikažu deo ovdašnje tradicije. Za kratko vreme udruženje je postalo svojevrstan brend o čijem radu se sve glasnije govori. Cilj im je da uspostave i učvrste saradnju sa Turističkom organizacijom, u čemu će im grad, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca,  svesrdno pomoći. Gradonačelnik je pozdravio inicijativu grupe građanki da se zajedničkim snagama na poseban i nadasve originalan način predstave našem kraju ili još bolje da ožive neke davno zaboravljene vrednosti. Posebnu podršku, prvi čovek grada dao je naporima ovog uruženja u radu sa najmlađima.

“Novopazarski bazar rukotvorina” je prostor u kome deluje pretvorio u izložbeno prodajni kutak, pravu malu umetničku radionicu, sa praksom da u proces kreativnosti i stvaranja uključi i mlade generacije. Najmlađi Novopazarci o draži  rukotvorina svojih majki i baka mogu samo da saznaju iskljucivo iz knjiga i magazina, sto je članice udruženja i okupilo oko zajeničke ideje da nešto promene.  

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops