A- A A+

Irfan Hamzagić i Saida Bukvić sportisti Pazara

Odbojkaš Irfan Hamzagić i kik-bokserka Saida Bukvić proglašeni su večeras za sportistu i sportistkinju Novog Pazara u 2016. godini, u izboru gradskog Sportskog saveza.

Hamzagić je najbolji igrač Odbojkaškog kluba Novi Pazar, trenutno drugoplasiranog u Superligi i učesnika fajnal-fora Kupa Srbije i šesnaestine finala Kupa CEV, dok je Bukvić pre dva meseca u Mariboru postala evropska šampionka u lou-kiku do 52 kilograma.

Novopazarski odbojkaši izabrani su za ekipu godine, Husein Dupljak iz Kluba borilačkih sportova Novi Pazar bio je bez premca u kategoriji trenera, dok je predsednik Kajakaškog kluba Stari grad Haris Harčinović nagrađen u konkurenciji sportskih radnika.

Nagrada za životno delo "Abdulah Duce Gegić" uručena je dugogodišnjem rukometnom golmanu i kasnije treneru Feridu Ćosoviću.

Posebni pehari dodeljeni su profesionalnom prvaku sveta u boksu Muameru Hukiću i učesnicima atletskih takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Ameli Terzić i Asmiru Kolašincu, odnosno treneru Rifatu Zilkiću.

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate dobili su bodibilder Muzafer Čepeljac, kik-bokser Sedad Bukvić i automobilista Esad Došljak.

Nagrađene su i odbojkašice Novog Pazara kao jesenje prvakinje u Međuregionalnoj ligi B, ali i Odred izviđača Sandžak, bivši atletičar i biciklista rekreativac Emir Koca, fudbaleri Jošanice zbog plasmana u Srpsku ligu Zapad, novi rukometni Super B ligaš Novi Pazar, te direktorka Medicinske škole Šerifa Preljević i preduzetnica Safija Muratović.

Među laureatima su zbog izuzetnih ostvarenja u mlađim kategorijama teniser Hamad Međedović, biciklista Admir Kolašinac, košarkašica Nadia Smailbegović, teniserka Fatma Idrizović i atletičar Elzan Bibić, dok je nadama godine proglašeno 164 najmlađih sportista.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops